Ja i mój świat | Błąd

Temat: Moja nadzieja :-)
to jest ) i Anti-TPO (???) 5. odporność na białko typu C 6. Toxoplazmoza 7. CMV (Cytomegalowirus) Igg i IgM 8. Chlamydia trachomatis (to jedyne robi się poprzez wymaz z szyjki...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=54921



Temat: Cztery Pory Roku 2009
anty-TG 56,58 a norma 0,00 do 4,11 biore THYROSAN 50 mg 3x3 bisocard 5 mg 2x1 wczorej endokrynolog przepisal mi propranolol 40mg 3x1 ale przeczytalam na ulotce ze nie powinno sie...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=67147


Temat: BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!
... - 20,00 do tego badania dodatkowe na rozmaz przeciwciala anty-TPO 2 273,50 a norma 0,00 do 5,61 anty-TG 56,58 a norma 0,00 do 4,11 biore THYROSAN 50 mg 3x3 bisocard 5...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=73180


Temat: LISTOPADOWE ZŁOTKA 2009 - cz. II
... A NORMA 9,00 - 20,00 do tego badania dodatkowe na rozmaz anty-TPO 2 273,50 a norma 0,00 do 5,61 anty-TG 56,58 a norma 0,00 do 4,11 jak pojawilam sie z tymi...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=72205


Temat: badające się starające
... ewentualnie porównać wyniki, ale i tak nikt tu nie zagląda Ja naskorbie jeszcze tylko że byłam dzisiaj na badaniach hormonów tarczycy (FT3, FT4, anty-TG, anty-TPO), zrobiłam też prolaktynę i wyniki odbieram...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=34581


Temat: Powiekszone węzly chłonne szyi a celiakia
... miesiąc temu wysokie miana przeciwciał przeciwtarczycowych, które oznaczają, że rozwija się Hashimoto. Polecam zrobienie TSH i przeciwciał anty-TPO i anty-Tg. pozdrawiam serdecznie, mama Mateusza
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2288


Temat: Moje objawy
Jeśli chcemy sprawdzić tarczycę w kierunku zapalenia typu Hashimoto, to samo TSH nic nie powie (oboje z synem mamy w normie). Trzeba zrobić przeciwciała anty TPO oraz anty TG. Jeśli któreś...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2431


Temat: podwyższony kwas mlekowy
i anty TPO (p.-ciała przeciw peroksydazie tarczycowej). Ale tak jak wspomnialam wczesniej, z tymi dodatkowymi badaniami wstrzymalabym sie do konsultacji u endokrynologa, bo cena jest juz troszke wyzsza. I wszystko zalezy...
Źródło: forum.miastenia.vel.pl/viewtopic.php?t=41


Temat: Pytanie do Lifeontheice
... FT3 3,17 pg/ml 1,50 4,10 N FT4 1,41 ng/dl 0,89 1,76 N anty-TPO <1,0 IU/ml 0,00 5,61 anty-TG <1,0 IU/ml 0,00 4,11 Prolaktyna 11,30 ng/ml 2,50 17,00 N DHEA-SO4 450,50 µg/dl 167,90 591,90 N Testosteron 50,60 nmol/l 9,36 60,00 N ACTH 18,60 pg/ml 46,00 Kortyzol 13,80 µg/dl Hormonalnych problemów nie mam. Jak widać. Czyli nie pozostaje...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=495


Temat: Tarczyca
... norma 0,27-4,20 FT3 - 2,930 pg/ml norma 2,57-4,43 FT4 - 1,27 ng/dl norma 0,9-1,7 P/c anty -TPO -103,0 norma 0,0-34,0 czy na zmianę wyników mógł wpłynąć euthyroxN50 który mi przepisano??bo nie...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=265


Temat: poziom progesteronu a stosowanie tabletek hormonalnych
Witam. Mam bardzo długie plamienia miesiączkowe (nawet do 17 dni) i nieregularne cykle, jestem ciągle zmęczona, śpiąca i nie mogę się skoncentrować. Ginekolog-Endokrynolog zlecił mi następujące badania: TSH, FT4, anty-TPO oraz anty-TG. A to moje wyniki: TSH 2,760 (norma 0,350-4,940) FT4 1,21 (norma 0,70-1,48) anty-TPO <1,0 (norma 0,00-5,61) anty-TG <1,0 (norma 0,00-4,11) Czy powinnam się niepokoić tymi wynikami i czy wskazują one...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=783


Temat: Hasimoto i cukrzyca typ 1
Witam od 6 lat choruje na cukrzyce typ 1 insulinozależną właśnie dowiedziałam sie że mam niedoczynnośc tarczycy i chorobe HASHIMOTO WYNIKI TSH -5,00ml FT4 -1,19ng FT3-2,95 pg Anty-Tg-1058IU Anty-TPO-388,0IU przeciwciała przeciwko...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=317


Temat: cukryca i choroby tarczycy - Hashimoto a ciąża
... leku Letrox, teraz został zwiększona. Trzeba również sprawdzać poziom p. ciał anty TG i p. ciał anty TPO oraz FT 4.
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8783


Temat: Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.
Cd. Badania w diagnostyce zapalenia tarczycy (w tej klejności, a nie innej): Ft3, Ft4, Tsh (dla dobrego samopoczucia lekarzy, gdyż nam ono nie jest potrzebne ale to dalej), oraz przeciwciała: anty-TSHR - przeciwciała przeciwko receptorom TSH (występują w chorobie Graves-Basedowa) anty-TPO - przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej anty-TG - przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie usg tarczycy wraz z pojemnością, ferrytyna, poziom wit.B12, wit.D i kwasu...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=982


Temat: rak jajnika - Pewka historia mojej mamy
na zapalenie tarczycy typu Hashimoto), Anty-TG (przeciwciała przeciw tyreoglobulinie), TRAB (przeciwciała przeciwko receptorowi TSH), i w niektórych wzmiankach warto rownież by oznaczyć poziom witaminy D. I nie dać sobie wmówić, że...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=841


Temat: Brzuszkowe 2010
... póki co tyję akurat, w czwartym miesiącu ok 3 kilo, to chyba nie tak dużo ? a hemoglobina 12.2, tylko co mnie martwi wysokie ANTY-TPO(372) I ANTY-TG(449.5), a Ty jakie masz...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=7109


Temat: Brzuszkowe 2010
... ciąże. Ale anty-Tpo nie należy się przejmować. Najważniejsze jest badać TSH i FT3, FT4. FT3 i FT4 potwierdzają tylko, czy TSH jest dobre. arete, to zazdroszczę Ci, że nie musiałaś tak...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=7109


Temat: CZEMU ZATRZYMUJE WODE POD SKÓRA?
... pocenie sie , ciepla skora, niepokoj, klopoty ze spaniem, szybkie bicie serca, wyniki mam w normie otoo niektore z nich: ATNY-TG <20.0 (ponizej40 IU/ml ,ANTY-TPO 13 (norma ponizej 35IU/ml) ,testtosetron2,52 (3.0-10.6ng/ml)...
Źródło: fbb.pl/index.php?showtopic=17494


Temat: Hormony cz.pierwsza
receptorom TSH (występują w chorobie Graves-Basedowa) * anty-TPO - przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej * anty-TG - przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie * anty-NIS - przeciwciała przeciwko białku części wewnętrznej błony komórkowej tyreocytów (zaburzają transport anionów jodkowych i kationów sodowych do wnętrza tyreocytów) * anty-megalina - przeciwciała przeciwko megalinie - receptorowi zlokalizowanemu na luminalnej powierzchni niektórych komórek epitelialnych (rola w procesach autoimmunologicznych mniej udokumentowana) Przeciwciała anty-TG i anty-TPO występują w przebiegu autoimmunologicznego zapalenia tarczycy.
Źródło: ginekologia.fora.pl/a/a,17.html


Temat: Wyniki EKG, niemoc lekarzy, liczne objawy-proszę o pomoc
... przeciwciała są wysoko ponad normą: anty-TG 113 anty-TPO 1300 W trakcie diagnostyki wykluczono zapalenie mięśnia sercowego, boreliozę, wady serca, nadczynność/niedoczynność tarczycy. Załączam link do swoich wyników badań ekg, pierwsze 3 zdjęcia...
Źródło: marfanforum.pl/viewtopic.php?t=2354


Temat: Wypełnienia amalgamatowe
peroxidase (anti-TPO) and anti-thyroglobulin (anti-Tg) antibodies was studied in patients with autoimmune thyroiditis (AT) with and without mercury allergy. METHODS: Thirty-nine patients with AT were tested by an optimized lymphocyte proliferation ... The laboratory markers of AT, anti-TPO and anti-Tg autoantibodies, were determined in all groups at the beginning of the study and six months later. RESULTS: Compared to levels at the beginning of the study, only patients with mercury hypersensitivity who underwent amalgam replacement (Group IIA) showed a significant decrease in the levels of both anti-Tg (p=0.001) and anti-TPO (p=0.0007) autoantibodies. The levels ... lepiej by poziom any-tpo i anty-tg byl mniejszy a nie wiekszy.
Źródło: forum.dentonet.pl/viewtopic.php?t=13566


Temat: Bielactwo a tarczyca
mam takie małe pytanie czy przy bielactwie ma się podwyższone przeciwciała anty TPO i TG?? robiliście takie badania??
Źródło: vitiligo.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48


Temat: Okrutny Japończyk - Hashimoto
Dziewczyny ja mam hormony w normie i anty-Tpo też niestety p/ciała anty-Tg mam dużo podwyższone norma jest do 34 a ja mam 145 Czy orientujecie sie może z czym jest to...
Źródło: naobcasach.pl/forum/viewtopic.php?t=6970


Temat:
... blisko dolnej granicy normy 0,895 ( norma 0.4 do 4.0) zbadałam te hormony.. FT3, FT4, P. ciała anty-TG, p. ciała anty-TPO... i nic.. wszystko jest w normie.. nie pomyslałam, ze może...
Źródło: naturalnemetody.fora.pl/a/a,140.html